Background Image
Previous Page  346 / 517 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 346 / 517 Next Page
Page Background

TBB Dergisi 2014 (115)

Hamdi YASAMAN

345

25. Sınıf - Giysiler, ayak giysileri, baş giysileri.

29. Sınıf - Et, balık, kümes ve av hayvanlarının etleri; işlenmiş et

ürünleri; kurutulmuş, konservelenmiş ve pişirilmiş meyve ve seb-

zeler; marmelat, reçel, kompostolar; yumurta, süt ve süt ürünleri;

yenilebilir yağlar

30. Sınıf - Kahve, çay, kakao, şeker, pirinç, tapyoka, hint irmiği,

suni kahve; un ve pastacılık ve fırıncılık mamulleri, buzlar; bal, şe-

ker pekmezi; maya, kabartma tozu; tuz, hardal; sirke, baharatlar.

32. Sınıf - Biralar; maden suları, kaynak suları ve diğer alkolsüz

içecekler; meyve suları; şerbetler ve içecek yapımında kullanılan

diğer ürünler.

2. Başvuru, 20 Şubat 2006 tarih ve 8/2006 numaralı Topluluk Markası

Bülteninde yayınlanmıştır.

3. Başvuru, 12 Eylül 2006 tarihinde talep edilen tüm sınıflarda tescil

edilmiştir.

4. 13 Mayıs 2009 tarihinde, Stuttgart Başkonsolosluğu tarafından

temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti (iptal talep eden) 4 633 434 tes-

cil numaralı Topluluk Markasının hükümsüzlüğü talebinde bu-

lunmuştur (bundan sonra “TM” olarak anılacaktır).

5. Hükümsüzlük, TM’nin kapsadığı tüm sınıflar için talep edilmiştir.

6. Hükümsüzlük talebi, Topluluk Markası Tüzüğü m.52/1-a, yani

Topluluk Markasının m.7/1-b ve m.7/1-f hükümlerine aykırı olarak

tescil edildiği iddiasına dayanmaktadır.

7. 28 Ekim 2011 tarihinde İptal Birimi, hükümsüzlük talebini red-

deden ve iptal talep edenin masrafları karşılamasına hükmeden

“itiraz edilen” kararını vermiştir. İtiraz edilen kararın gerekçesi şu

şekildedir:

− Markanın ayırt edici karakteri ilk olarak tescili istenen mal veya

hizmetler bakımından, ikinci olarak ilgili halkın algısı bakımından

değerlendirilmelidir. TM 3, 5, 25, 29, 30 ve 32. sınıfları kapsamakta olup

makul derecede bilgilenmiş ve makul derecede dikkatli tüketicilere

yöneliktir.

− Ofis’in Marka Kılavuzunun İnceleme başlıklı B Bölüm’ü uyarın-

ca, “

Şahıs isimleri genellikle, ismin çok bulunmasına bakılmaksızın ve hatta